سرپل ذهاب و کاروان راهیان نور
فرماندار سرپلذهاب گفت: امسال در سالروز گرامیداشت عملیات غرور آفرین بازی دراز، این شهرستان پذیرای بیش از ۵۰ هزار نفر از کاروان های راهیان نور از سراسر کشور خواهد بود.
به گزارش خبرنگار ایرنا، نورالدین فرزادی پور روز چهارشنبه در جلسه هماهنگی و برنامهریزی صعود به ارتفاعات بازی دراز با حضور فرماندار و جمعی از مسوولان دستگاه های اجرایی سرپل ذهاب افزود: سالروز عملیات آزادسازی بازی دراز به عنوان نمادی از فرهنگ ایثار و شهادت امسال بعد از ۲سال از شیوع ویروس کرونا در سرپل ذهاب و محل یادمان شهدای بازی دراز برگزار می شود.
وی اظهار داشت: هفت کمیته مختلف برای برگزاری این مراسم در شهرستان تشکیل شده که وظایف مختلفی را عهده دار هستند و در کمیته اسکان در رابطه با استقبال از مهمانان و اسکان آن ها تصمیماتی امروز گرفته شد.
فرماندار سرپل ذهاب ادامه داد: عملیات غرور آفرین بازی دراز به عنوان نمادی از دفاع مقدس و ایستادگی و مقاومت ملت سرافراز ایران اسلامی در سرپل ذهاب واقع شده که باعث افتخار است.
فرزادی پور گفت: حضور گسترده رزمندگان دوران دفاع مقدس و اقشار مختلف مردم در یادمان شهدای بازی دراز، بزرگداشت یاد شهدای پرافتخار در آزادی سازی این ارتفاعات است و پیام ایثارو شهادت را به عنوان رهاورد این سفر به موطن خود خواهند برد.
برگزاری مراسم در ۱۵ و ۱۶ اردیبهشت
فرمانده سپاه ناحیه سرپل ذهاب نیز با اعلام اینکه سرپل ذهاب امسال بعد از ۲سال از شیوع ویروس کرونا در ۱۵و ۱۶ اردیبهشت ماه آینده میزبان برگزاری مراسم سالروز عملیات غرور آفرین بازی دراز خواهد بود، گفت: این مراسم بزرگ ملی نیازمند تمهید مقدمه های لازم است.
سرهنگ پاسدار «نوروز اکبری» افزود: تمام ادارات سرپل ذهاب با مدیریت فرماندار پای کار آمده و به همراه مردم مهمان نواز و شهید پرور شهرستان میزبانی شایسته ای از شرکت کنندگان در مراسم انجام خواهند داد.
عملیات ظفرمند بازی دراز در اردیبهشت ماه ۱۳۶۰ از سوی رزمندگان سپاه پاسداران و ارتش جمهوری اسلامی ایران با پشتیبانی تیزپروازان هوانیروز کرمانشاه که در راس آنان خلبان شهید شیرودی حضور داشت، انجام شد.
در هشت روز عملیات دلاورانه، ارتفاعات بازی دراز از چنگال متجاوزان رژیم بعثی خارج و دشمن با تحمل هزاران کشته و صدها اسیر و انهدام تانک ها و تجهیزات نظامی مجبور به عقب نشینی شد.
بازی دراز از مناطق و ارتفاعات مهم میان شهرستان های سرپل ذهاب، قصرشیرین و گیلانغرب است که ارتش متجاوز عراق در ابتدای جنگ تحمیلی با تصرف این ارتفاعات تسلط کاملی بر این سه شهر غرب کرمانشاه داشت و از این منطقه ویژه برای دیده بانی و رصد فعالیت های رزمندگان اسلام استفاده می کرد.
در عملیات بازی دراز، ۵۴ دستگاه تانک و نفربر، سه فروند هواپیما، ۲ فروند بالگرد، ۲ دستگاه ادوات مهندسی دشمن بعثی منهدم و بیش از ۲ هزار و ۲۰۰ سرباز رژیم بعث عراق نیز کشته زخمی و اسیر شدند.
سرپل ذهاب در غرب کرمانشاه با بیش از ۹۰ هزار نفر جمعیت در هشت سال جنگ تحمیلی بارها مورد حمله هوایی، گلوله باران و موشک باران ارتش بعث قرار گرفت و در این مدت ۸۵۶ شهید، یک هزار و ۴۰۰ جانباز و ۱۱۲ آزاده سرافراز تقدیم نظام اسلامی کرده است.
نظر خود را بنویسید